Uavgjort mot Nidaros

For andre gang denne helgen spilte vi uavgjort mot trøndersk motstand.

Vi kunne ta over ledelsen i Eliteserien med 4 poeng på helgas to kamper, og med uavgjort mot Tiller i en tett og jevn kamp lørdag var bare 3 poeng godt nok i norsk futsals «El Clasico», Vegakameratene – Nidaros.

Vegakameratene – Nidaros 4-4 (3-2)

Lagene

Vega: Rakvaag, Tangvik, JA Klaussen, Gerasimov, Wiseth, Nordby, Ravlo, Høvik, T Klaussen, LM Klaussen, Gamnes, Haugen, Fossli, Valøy.

Nidaros: Bunes, Vold, Johansson, Lund, Dizdar, Skippervik, Vie, Moan, Klemetzen, Le Bozec, Schjødt, Vallestad, Mølnå, Ryabinskis.

Mål

0-1, Erlend Vie, 02.00
1-1, Cato Valøy, 04.46
2-1, Thomas Klaussen, 09.48
2-2, Simon Johansson, 10.35
3-2, Morten Ravlo, 14.50
4-2, Jonas Wiseth, 28.55
4-3, Magnus Moan, 37.30
4-4, Sivert Lund, 39.42

Gule kort

Valøy.

Om kampen

Kampen ble spilt i Bynesets nye storstue, et fantastisk flerbruksanlegg på Spongdal, som spesielt utmerker seg med utmerket luftkvalitet. Vi hadde mistet Kim Rune Ovesen fra gårsdagens tropp, og inn kom Gaute Gamnes. Nidaros stilte uten landslagets andrekeeper Magnar Nordtun og fjorårets toppscorer i Eliteserien, Christian Leirvik, men ellers med et meget godt mannskap.

Det var Nidaros som hadde avspark i kampen, men allerede etter fem sekunder hadde vi fått av gårde det første skuddet på mål. Gerasimov vant ballen, og keeper Bunes måtte vise at han var klar fra første sekund.

Første mål kommer den andre veien. Cato Valøy prøver å drible av Erlend Vie, men det går ikke som planlagt, og vips er Vie alene med Rakvaag. Avslutningen er iskald, og kalddusjen resulterer i 0-1 på tavla. I lørdagens kamp scoret Valøy begge veier i løpet av under 60 sekunder, og etter å ha servert 0-1 til Nidaros ville han gjøre det godt igjen så fort som mulig. Noen minutter senere gjør han en flott dragning og kommerseg alene med Bunes, og setter utligningen sikkert mellom bena på Nidaros-keeperen til 1-1.

Mens lørdagens kamp mot Tiller var tett, jevn og sjansefattig, var kampen mot Nidaros mer åpen, med sjanser til begge lag. Blant annet må Kenneth Rakvaag flere ganger i aksjon for å redde skudd i lengste hjørne med lange tær. Halvveis i omgangen tar vi endelig ledelsen. Morten Ravlo finner Thomas Klaussen alene på bakre stolpe, og storscoreren får en enkel jobb med å styre ballen i det tomme nettet til 2-1. Ledelsen skulle imidlertid ikke holde lenge. Under minuttet senere er Simon Johansson på plass for å styre inn et skudd (en pasning?) med hælen fra 1 meter. 2-2, og vi er like langt.

Med 15 minutter på klokka tar vi ledelsen for andre gang. Ståle Haugen vinner ballen høyt i banen, og sender den videre til Morten Ravlo som står plassert helt alene med Bunes på 6 meter. Nok engang sendes ballen mellom bena på keeper, og publikum kan juble for 3-2, som også blir pauseresultatet.

I andre omgang er kampbildet mye av det samme, med en god del avslutninger og godt keeperspill fra begge lag. Første keeper som må kapitulere er Bunes, som ikke kommer seg kjapt nok ned i nærmeste hjørne idet Wiseth sender av gårde et skudd fra 12 meter. 4-2, og stor jubel blant de blå på banen og tribunen.

Vi ser nå ganske komfortable ut, og i de neste minuttene skaper vi gode sjanser som vi både bør og skal klare sette bak keeper. Med 36.19 på klokka tar Nidaros timeout, og Runar Skippervik entrer banen som flyvende keeper. Det gir fort resultater, og det er Magnus Moan (nei, han andre) som er sist på ballen som gir 4-3 etter 37.30 og dermed 150 sekunder med nervepirrende sluttspurt.

Ganske lenge går det også ganske bra, men med 18 sekunder igjen går det galt. Nidaros-kaptein Sivert Lund blir satt opp for skudd bak i banen, og med et meget velplassert skudd overlister han Kenneth Rakvaag i Vega-buret. Vi tar ut keeper for å forsøke å vinne kampen de siste sekundene, men det ender resultatløst, og til slutt ebber kampen ut med 4-4.

Det oppleves selvfølgelig som en enorm skuffelse, spesielt med tanke på måten det skjer på. Nå må vi gå i kjelleren i de tre ukene frem til neste Tromsø-helg, for selv om de andre lagene også taper poeng i øst og vest er det på tide å finne storformen om vi ønsker å ha noe å spille for i siste helg hjemme i Trondheim.

Video

Posted in Kampreferat.