Tok med oss 6 poeng hjem fra Tromsø

Denne helgen møtte vi Kongsvinger og Nordpolen. Selv om begge lagene lå et lite stykke ned på tabellen, rent poengmessig, så lå nok tapene mot nettopp disse to lagene friskt i minnet hos de fleste.

Vi reiste til Tromsø med en god mix av både rutinerte og mindre rutinerte spillere. Det var nok mange i futsalnorge som var nysgjerrige på hvordan «nye» Vegakameratene, under
ledelsen av Tor Christian Klaussen, kom til å klare seg etter den siste tidens hendelser.

Kongsvinger – Vegakameratene 2-8(0-4)

Lagene

Kongsvinger: Stian Westerheim, Petter J Severeide, Christoffer Haugen, Jon Skogli Holt, Ørjan Heiberg, Petter Sannerud, Martin Skolbekken, Wilson Urrustarazu, Petter Linstad og Gutierrez

Vegakameratene: Kenneth Rakvaag, Erland Tangvik, Lars Magnus Klaussen, Martin Kristoffersen, Gaute Gamnes, Andreas Nordby, Georgi Gerasimov, Jonas Wiseth(K), Emil Nessjøen, Thomas Klaussen, Jonas Rønning og Fredrik Haugerud Karlsen
Trener: Tor Christian Klaussen

Mål

0-1 Thomas Klaussen (Georgi Gerasimov), 5.32
0-2 Lars Magnus Klaussen (Emil Nessjøen), 10.20
0-3 Jonas Wiseth (Martin Kristoffersen), 13.36
0-4 Martin Kristoffersen (Emil Nessjøen), 19.14
0-5 Martin Kristoffersen (Emil Nessjøen), 22.01
0-6 Emil Nessjøen (Martin Kristoffersen), 25.15
1-6 Christoffer Haugen, 28.06
2-6 Petter Severeide, 30.54
2-7 Jonas Wiseth (Thomas Klaussen), 31.50
2-8 Jonas Wiseth, 34.34

Om kampen

Begge lagene kommer til flere sjanser de første minuttene, og begge keeperne må i aksjon ved flere anledninger for å forhindre mål. Men allerede etter fem og et halvt minutt triller Georgi ballen tilbake til Thomas på 15 meter. Han strekker vrista og dundrer ballen i lengste hjørne. Et meget pent langskudd av den rutinerte målscoreren. Vi fortsetter å presse på, og etter ca 10 minutter bryter Lars Magnus et av Kongsvingers oppspill. Han legger ut til Emil på kanten, som får skutt ballen inn mot mål, men dessverre klarer en Kongsvingerspiller å stoppe ballen på streken. Heldigvis er Lars Magnus på pletten og får kjempet ballen over målstreken. Dermed er det 0-2 til Vega etter halvspilt førsteomgang. Tre minutter senere mottar Jonas en pasning litt innpå vår egen banehalvdel. Man skulle tro at dersom man er feilvendt, og har mann i rygg, så blir man blir nødt til å trille ballen tilbake igjen, men det har visst ikke Jonas fått med seg. Han tar liksågodt og spinner rundt forsvareren, setter fart mot mål, og setter den rolig og kontrollert lavt i lengste. Pent. Kongsvinger fortsetter å skape enkelte sjanser, men forsvaret, og en god Kenneth i mål, får ryddet opp. Det ser ut som vi skal gå inn til pause med en komfortabel 0-3 ledelse, men Martin er ikke helt fornøyd med det. Emil utfordrer mot midten og legger ut på kanten til Martin. Det ser ut som ballen kommer til å gå ut over sidelinja, så Martin vurderer at en pasning tilbake til Emil kan bli vanskelig. I stedet for å bare la ballen trille ut, så tar han heller og dundrer den nede i lengste hjørne. Vi går dermed til pause med en komfortabel 0-4 ledelse.

I andre omgang fortsetter vi å presse på, og etter bare to minutter gjør Martin det igjen. Han bryter et oppspill, spiller vegg med Emil, legger den pent til rette, og dundrer ballen hardt under Kongsvingers keeper. Tre minutter senere legger Martin ballen opp mot Emil, som står på Kongsvingers seksmeter. Emil vipper opp ballen til seg selv i mottaket, vender seg rundt forsvareren og volleyer ballen forbi Kongsvingers sisteskanse. Et meget pent mål som øker ledelsen vår til 0-6. Tor Christian velger å la Fredrik Karlsen og Jonas Rønning få lov til å prøve seg i siste del av andre omgang. Begge debutantene gjør en meget god jobb, og vi fortsetter å skape sjanser. I tillegg tar Erland Tangvik over for Kenneth i målet resten av omgangen. En ung og lovende keeper som vi nok blir å se mye av fremover. Kongsvinger fortsetter å jobbe godt, selv om de ligger under med seks mål. Det resulterer i to reduseringer rundt halvveis i omgangen, men Jonas Wiseth slukner alt håp om en opphentning med to kjappe skåringer. Først er det et godt langskudd fra 12 meter som går under Kongsvingers keeper. Det siste målet kommer etter at Jonas stjeler ballen innpå vår egen banehalvdel. Han setter fart, går enkelt forbi Kongsvingers bakerste spiller og setter ballen kontrollert forbi keeper. En herlig avslutning på en kamp som vi kontrollerte fra start til slutt. Utrolig godt jobbet av alle sammen.

Vegakameratene – Nordpolen 3-2(0-2)

Laget

Vegakameratene: Kenneth Rakvaag, Erland Tangvik, Lars Magnus Klaussen, Martin Kristoffersen, Gaute Gamnes, Andreas Nordby, Georgi Gerasimov, Jonas Wiseth(C), Emil Nessjøen, Thomas Klaussen, Jonas Rønning og Fredrik Haugerud Karlsen

Mål

0-1 Raymond Johnsen, 1.30
0-2 Børge Henriksen, 23.00
1-2 Martin Kristoffersen (Gaute Gamnes), 28.12
2-2 Jonas Wiseth (Thomas Klaussen), 29.20
3-2 Andreas Nordby(Thomas Klaussen), 32.52

Om kampen

Etter storseieren mot Kongsvinger var nok de fleste veldig høyt oppe, og mange hadde nok troen på at vi skulle fortsette i den gode flyten, og klare å revansjere oss mot Nordpolen også. Etter bare ett og et halvt minutt ble vi derimot gjort veldig oppmerksom på at det ikke var gitt at det skulle gå like lett i denne kampen. Et innspark for Nordpolen legges skrått ut til Raymond Johnsen på motsatt side. Han legger ballen i nærmeste, og vi ligger under for første gang denne helgen. Lars Magnus måtte gi seg pga sykdom underveis i førsteomgang. Inn kom en av gårsdagens debutanter, Jonas Rønning, som gikk inn på kanten i stedet for Andreas. Thomas gikk ned for å ta over for Lars Magnus som bakspiller, mens Andreas gikk opp som frontspiller sammen med Emil. Vi skaper noen sjanser, men omgangen ebber ut i 0-1.

I andreomgang fortsetter vi å presse Nordpolen for å få til en utligning, men den lar vente på seg. I stedet slipper vi inn enda et mål på etter tre minutter, og det begynner det å se litt skummelt ut for kameratene. Ikke før vi har spilt neste halve omgangen løsner det endelig for oss. Etter et kjapt innspark legger Martin ballen til rette på 12 meter og smeller ballen hardt i lengste kryss. Et herlig, og veldig viktig mål som gir nye krefter til kameratene. Bare minuttet etter setter kaptein Wiseth inn utligningen. Thomas legger et frispark tvers over til Wiseth på motsatt, som setter ballen hardt i nærmeste. Men Andreas var ikke fornøyd med uavgjort i dag, så han tok likså greit og dundra ballen i krysset med venstreslegga fra ca 12 meter, syv minutter før slutt. Vi rir av stormen inn til sluttsignalet går, og vi kan kassere nok en trepoenger denne helga. Veldig viktig, og utrolig herlig seier.

Oslo neste uke

Neste uke reiser vi til hovedstaden for å spille mot Sjarmtrollan og KFUM i Ellingsrudhallen. For å holde oss i gullkampen må vi ta mest mulig poeng denne helgen også. Vi kommer tilbake med mer detaljer om denne runden utover uka.

Posted in Nyheter.