To uavgjorte i Oslo

Etter to tap i Tromsø forrige helg, ble det to nye tøffe kamper i Oslo i helgen, som begge endte uavgjort.

Lørdagens kamp mot Sandefjord startet veldig bra med at Håvard Solem sendte Vega i ledelsen etter bare 2 minutter. På slutten av omgangen kom 2-0 ved Erik Hov, og midt i andre gikk vi opp til 3-0 ved Marius Sandvik. Dette så meget bra ut, men dessverre ble det for mange frispark utover andreomgang, og det skulle bli det som snudde kampen. Kenneth reddet den første 10-meterstraffen, men dommeren mente Kenneth kom for langt frem i det straffen gikk. Christian Leirvik fikk en ny sjanse, og denne gangen gjorde han ingen feil og satte den kontant i høyre kryss. Kort tid etter reduseringen ble Erik Hov sendt på tribunen etter å ha fått sitt andre gule i en taklingen som gav Sandefjord sin andre 10-meterstraffe. Leirvik satte den hardt i motsatt kryss, og Vegakameratene var rystet. Ikke lenge etter satte Espegren inn utligningen til 3-3, som også ble sluttresultatet. Selvfølgelig en forferdelig følelse å ikke få seier etter en tremålsledelse seks minutter før slutt, men det ble i hvert fall ett poeng i kassa.

Søndag sto Sjarmtrollan på motsatt side. Denne kampen ble uten mål i første omgang, men i andre omgang ble det endelig mål etter at Thomas Klaussen smalt ballen i stanga og Tor Christian Klaussen satte inn returen. Vi ledet igjen, men dommerne ville det annerledes. På bare noen få minutter fikk Håvard Solem noen mildt sagt tvilsomme gule kort og måtte se resten av kampen fra tribunen. Dommerne hadde riktignok gått ut i forkant av runden og gitt beskjed om at kjefting skulle det slås hardt ned på, men de hadde visst bestemt seg for å slå ned på alt som ellers ikke ville blitt vurdert som frispark engang tidligere. Hvorfor Håvard fikk sitt første gule er fortsatt et mysterium for undertegnede. Rødt kort gir to minutters spill i undertall, eller helt til motstanderlaget skårer. Guttene, med en god Kenneth i mål, gjorde en fantastisk jobb, og klarte å ri av stormen, og Vega fikk sette inn sin fjerde utespiller igjen. Dessverre skulle gleden vare kort, for ni minutter før slutt satte Sjarmtrollans målmaskin inn utligningen. Etter at par gode sjanser, et stangskudd og et par 10-metere, endte denne kampen også uavgjort. Nok et bittert poengtap, men som fort kunne endt med tap også.

Kort oppsummert en tøff runde som gav oss bare to poeng (av 8) og vi er nå på en 7. plass med seks kamper spilt. Heldigvis er veien opp ganske kort, dersom vi klarer å komme tilbake på vinnersporet.

Sandefjord leder nå tabellen med 16 poeng, to foran Grorud, som har en kamp mindre spilt. Mellom disse finner vi Vesterålen med 15 poeng. Lengre ned på tabellen er det også veldig tett og det ligger an til å bli kanskje tidenes tetteste eliteseriesesong.

Posted in Høydepunkter, Nyheter.