Seier mot serielederen!

For andre gang på rad møter vi serielederen, og nok engang ender det med seier!

I siste runde før jul møtte vi den daværende serielederen Grorud til dyst i Tromsø. Det endte som kjent med en solid 4-0-seier, og siden dette har Sandefjord tatt over serieledelsen etter å ha spilt noen av sine «frie» kamper før jul. Dagens motstander sto med 18 poeng og 6-0-3 før kampen, mens vi jaga bak med 11 poeng og 3-2-2 .

Sandefjord – Vegakameratene 0-1 (0-0)

Laget

Kenneth Rakvaag, Petter Høvik, Georgi Gerasimov, Kim Rune Ovesen, Andreas Nordby, Erland Tangvik, Martin FløystadMorten Ravlo, Thomas Klaussen, Andreas Fossli, Martin Kristoffersen, Ståle Haugen og Cato Valøy.

Mål

0-1, Thomas Klaussen, 39.47

Gule kort

Morten Ravlo og Cato Valøy.

Om kampen

Kampen starter med en sjanse til Sandefjord rett fra avspark, men alene med Kenneth går avslutningen over mål. Etter dette tar Vegakameratene over. Mange avslutninger og mye nesten er kjenningsmelodien i 1. omgangen. Sandefjord er absolutt ikke ufarlige på sine kontringer, og en god Martin Christiansen gjør ting vanskelig for forsvaret. Omgangen ebber ut i 0-0 hvor vi har overtaket og burde fått et mål eller to.

2.omgangen er ganske lik. Vegakameratene har mye ball og styrer spillet, men når de store sjansene uteblir er Sandefjord svært farlige på kontringer. Kenneth står en solid kamp og tar alt som kommer. Kampen preges av mange dødballer og skudd, men litt dårlige skudd og mangel på folk foran mål gjør at det ikke blir fullt så farlig som ønskelig. Kai tar en timeout med 1.23 igjen på klokka. Fokus blir å sette opp 1 mot 1-situasjoner for Thomas og Cato. Med 12 sekunder igjen på klokka løfter Morten ballen opp til Thomas, som vender opp og hamrer ballen i vinkelen fra 15 meter! Tavla viser 12,1 og Sandefjord kommer naturligvis med overtall. Der kommer de ikke til noen avslutning og vi tar med oss 3 viktige poeng fra dagens toppoppgjør!

Alt i alt greit at vi tar med oss 3 poeng, men man kan ikke synes annet enn synd på Sandefjord som gjør det meget vanskelig for oss i dag. Flere legger ned en solid innsats i dag. Laget som en helhet må trekkes frem, men som matchvinner med 12 sekunder igjen på klokka må dagens BB gå til Thomas! Dessverre får både Morten og Cato gult kort og må stå over i morgen, men da er heldigvis Jonas tilbake fra karantene!

NB: Halvveis ut i andre omgang oppstår en svært merkelig situasjon. Kenneth står med ballen og er klar til å sette igang. Ballen har vært en tur på tribunene som gjør at den har fått vann på seg, og mens Kenneth prøver å få kontakt med dommer og tørke av ballen, dømmes indirekte frispark. Sandefjord og Martin Christiansen velger årets fair play-pris foran mål, og spiller ballen rolig tilbake til Kenneth. Stående applaus fra samtlige oppmøtte i KFUM-hallen!

Posted in Kampreferat.