Seier mot Grorud søndag!

Sterk 4-0-seier mot serielederen i 2014s siste kamp

Laget

Rakvaag, JA Klaussen, Gerasimov, Wiseth, T. Klaussen. Ravlo, Høvik, LM Klaussen, Gamnes, Nordby.

Mål

1-0, Georgi Gerasimov (19.43)
2-0, Thomas Klaussen (22.20)
3-0, Thomas Klaussen (35.08)
4-0, Jan Are Klaussen (35.33)

Gule kort

Ravlo, Wiseth.

Om kampen

Selv om ingen sa det høyt gikk vi til kampen vel vitende om at det fort var vinn eller forsvinn for titteldrømmen i dagens kamp. Med tap ville vi være 10 poeng bak, riktig nok med én kamp mindre spilt, men likevel. Med seier ville vi imidlertid være på skuddhold, fire poeng bak, med en hengekamp mot Nidaros til gode.

Før kampen ble det gjennomført spillermøte på Clarion Aurora, og Kai Bardal virket veldig komfortabel med hvordan møtet hadde vært, og hvordan humøret var i spillergruppa i forkant av oppgjøret.

Noe forsinket til opprinnelig kampstart 13.30 marsjerte spillerne inn på banen, og vi var klare for oppgjøret mellom den regjerende mesteren og den nåværende serielederen.

Første omgang er preget av en del tøffe dueller, og det virket som at dommerne hadde bestemt seg for å legge lista høyt for å unngå å blåse i stykker toppkampen. Det medførte en god del tøffe dueller, og spillere på begge lag som følte seg litt for tøft behandlet ved flere anledninger. Omgangen var tett og jevn, og de helt enorme sjansene uteble, selv om både Rakvaag og Kirsebom var i aksjon ved flere anledninger. Uttelling ble det ikke før like før pausen, da Georgi Gerasimov fant ut at 15 meter var akseptabelt skuddhold. Skuddet var meget hardt og godt plassert, og Groruds keeper Terje Kirsebom så nok ikke ballen før den passerte Grorud-spilleren som sto inne ved 8-9 meter. Da var det alt for sent, og ballen satt flott oppe i keepers venstre hjørne.

I den andre omgangen øker Grorud tempoet noe, og vi må se oss nødt til å lage noen frispark utenfor egen 6-meter for å hindre mål. Fire av disse kommer relativt tidlig i omgangen, men alle mulighetene renner ut i sanden. I den andre enden av banen er det Thomas Klaussen som står for avslutningene. Først gir han oss 2-0 etter et innspark der han i første instans sleiver et skudd til blokkeringen, før han på returen limer ballen i vinkelen på halv volley. Senere i omgangen er han først på et innspark fra høyre, og styrer ballen i mål fra nærmeste stolpe til 3-0. Mot slutten av omgangen lager vi det femte frisparket, samtidig som Grorud innser at flyvende keeper må til for å få hull på byllen. Prosjektet feiler imidlertid raskt, og Jan Are Klaussen straffer Grorud nådeløst med å sende ballen rett i mål ved første anledning.

På tampen er det misnøye med dommerne fra begge lag, og både Morten Ravlo og Jonas Wiseth blir notert på dommerkortet etter verbale utbrudd i retning de sortkledte. Det betyr karantene på Wiseth i 2015s første kamp, mot Sandefjord i Oslo.

Alt i alt en strålende kamp mot serielederen, og en utrolig viktig seier. Mange leverte godt i dag, men i dag må vi tillate oss å gi en spesiell hyllest til keeper Rakvaag, som var aldeles strålende mellom stengene. Også meget hyggelig å se at Lars Magnus Klaussen er tilbake i manesjen etter et lengre skadeavbrekk.

Til sist: Hjertelig tusen takk til Troms Fotballkrets og Sjarmtrollan for et strålende arrangement. En spesiell hyllest til Jo Are Vik (og sikkert noen hjelpere) for god planlegging, og ikke minst strålende «krisehåndtering» da vi og Nidaros ble stående fast i Trondheim lørdag.

Posted in Kampreferat.