Seier i Brønnøysund!

5-1 i vår favør foran 300 elleville supportere i Brønnøyhallen.

Vegakameratene – Tiller 5-1 (1-0)

Hardtsatsende Tiller har uttalte gullambisjoner denne sesongen, og selv om det ble tap mot Nordpolen i åpningskampen forrige helg, viste de prov på kvalitet da de dagen etter slo det antatte topplaget Grorud 4-3. Anført av tidligere Vegakamerat Christopher Moen skulle de nå prøve seg på det Nidaros ikke klarte på to forsøk i 2012 og 2013 – nemlig å ta poeng fra oss i Brønnøyhallen.

Troppene:

Vegakameratene: Kenneth Rakvaag, Jan Are Klaussen, Petter Høvik, Ståle Haugen, Andreas Nordby, Erland Tangvik, Morten Ravlo, Georgi Gerasimov, Thomas Klaussen, Martin Kristoffersen, Andreas Fossli, Joakim Stormo Halsen.

Tiller: Erik Sivertsen, Eirik Valla Dønnem, Christopher Moen, Magnus Aasarød, Christian Eggen Rismark, Jannik Weum, Olav Wist, Michael Karlsen, Magnus Bjerke, Niklas Iversen.

Mål:

1-0, Thomas Klaussen (2.53)
2-0, Georgi Gerasimov (23.04)
3-0, Morten Ravlo (24.08)
4-0, Kenneth Rakvaag(36.55)
4-1, Michael Karlsen(38.59)
5-1, Kenneth Rakvaag(39.54)

Om kampen:

Noen minutter før 11.30 stilte lagene klare i gangen for å gå inn i hallen, og de fikk for første gang en følelse hva som ventet dem da «Blåskjortan» satte i gang trampeklapp som gjorde at det dirret i taket over spillerne. «Gåsehud» og «som å være i Øst-Europa» var noe av det spillerne hadde å si om stemningen i hallen denne dagen.

Etter at også innmarsj og presentasjon var unnagjort til øredøvende jubel var det klart for kampstart. Tiller kom best i gang, og allerede i kampens første minutt fikk de en fin mulighet da Aasarød dro seg forbi ute til høyre og slo inn foran mål, men heldigvis var ingen på plass for å styre ballen i mål på bakre.

I andre enden av banen blir det derimot nettkjenning ved første sjanse. Jan Are Klaussen spiller frem sin bror Thomas, som knaller ballen i lengste hjørne fra 8 meter. 1-0, ellevill jubel på tribunen, og det blir ikke mye finere enn når to av Vegas store sønner ordner ledelsen på hjemmebane.

Resten av omgangen spiller vi rett og slett feiende flott futsal, og solide mengder av både flaks og dyktighet sørger for at Erik Sivertsen slipper å hente ballen ut av nettet flere ganger før pause. Blant sjansene nevner vi fire baller i treverket, et skudd i hodet på keeper fra kloss hold, og et utall gode reaksjonsredninger. Det sto likevel 1-0 til pause, og kampen var dermed langt fra avgjort, selv om vi så ut til å ha full kontroll ute på banen.

Etter sidebyttet ble egentlig all tvil relativt raskt borte da Georgi Gerasimov først presenterte seg for hjemmefansen på en flott måte ved å avslutte over Sivertsen fra vanskelig posisjon med venstrefoten, før Sivertsen fomlet et svakt skudd fra Morten Ravlo i mål til 3-0.

Utover i omgangen spiller vi tidvis ganske tøft, og allerede etter 9 minutter har vi klart å lage 5 frispark, som gjør at alle de resterende frisparkene blir 10-metere. Vi vet likevel at Michael Karlsen mot Kenneth Rakvaag i minst 9 av 10 tilfeller ender målløst, og spillerne får beskjed om å fortsette å spille aggressivt heller enn å bli passive i presset.

Med rundt 32 minutter på uret tar Tiller ut keeper for å spille 5 mot 4 i angrep. Overtallsspillet byr på få overraskelser for Kai Bardals mannskap, og det tomme målet på den andre sida skulle etter hvert bli skutt på ved gjentatte anledninger. Først ute er Nordby, som sender ballen noen meter utenfor, før Kenneth Rakvaag får sitt første av tre forsøk for dagen. Ballen suser 30 centimeter utenfor, men det ante oss at det var det han trengte for å skyte seg inn.

Michael Karlsen får da også prøve seg fra 10 meter etter at Jan Are Klaussen sklir gjennom han i et taklingsforsøk. Karlsen har tydeligvis fått instruks om hvor ballen skal for å ha størst sjanse på mål, men utførelsen er det verre med, og ballen går en liten halvmeter utenfor.

I kampens nest siste spilleminutt får Rakvaag sjansen igjen, og denne gangen er det ingen nåde. Kenneth smeller ballen avgårde i en bue, og øker til 4-0. Så scorer Tiller et trøstemål ved Michael Karlsen med et minutt igjen å spille, før Weum gir Rakvaag muligheten til å bli tomålsscorer med noen sekunder igjen å spille. Det synes Rakvaag høres fint ut, og nok engang sender han ballen rett i nota til 5-1.

En strålende gjennomført kamp av Vegakameratene, og et nytt skudd for baugen for Tillers gullplaner. Nå venter to uker med trening før vi møter Nordpolen og Kongsvinger i Oslo 29.-30. november. Vi gleder oss!

PS: Vegakameratene brukte alle utespillerne i lørdagens kamp, og på tampen fikk også BIL-talentet Joakim Stormo Halsen litt spilletid – til øredøvende jubel fra de i hallen.

Posted in Kampreferat.