Oppsummering av Bodø-runden

Opphentingen mot Hulløy holdt ikke helt inn, men seieren over Grorud sikrer etter alle solemerker vår videre eksistens i eliteserien.

Det var en offensiv gjeng med vegakamerater som fredag kveld reiste til Bodø. Til årets nest siste fellesrunde, var nyopprykkede FC Hulløy vertsklubb. Fra flyplassen ble vi transportert til Skagen Hotell, hvor vi fikk upåklagelig oppbakking. Særlig upåklagelig ble det for Asgeir Salamonsen og Kristian Flatabø, som skulle vise seg å få sentrale roller i lørdagens kamp mot Grorud. De to ble tildelt et av hotellets brudesuiter, til stor glede for gjestende medspillere. Omstendighetene skulle vi i alle fall ikke klage på før møtene med Grorud og Hulløy.

Vegakameratene – Grorud 7-0

I kampen mot Grorud gikk vi aggresivt til verks. Vi forsøkte å presse motstanderen høyt i banen og drive opp tempoet. Allerede før minuttet var spilt, lyktes vi også med denne planen, da Lars Magnus Klaussen ekspederte ballen i nota etter en gjenvinning høyt i banen. Selv om tempoet og aggressiviteten dalte etter hvert, gikk vi til pause på stillingen 4-0, etter øvrige skåringer av Asgeir Salamonsen, Emil Nessjøen og Gaute Grande. Til tross for at vi ledet med fire mål, fikk vi en tordentale fra kaptein Klaussen i pausen.

Andre omgang ble relativt lik den første. Vi lot mange farligheter komme unødvendig til, slik at keeper Flatabø ved flere anledninger måtte komme til unnsetning. Samtidig skapte vi selv målsjanser når vi satte opp tempoet og gikk på helhjertede løp. Ved tre anledninger lyktes vi også med dette. Salamonsen lyktes til de grader. Han fikk pyntet på målstatistikken sin ved å dunke inn ytterligere tre skåringer. Kampen endte dermed med seier, 7-0. Selv om resultatet var overbevisende, følte vi at vi hadde mye å gå på foran søndagens møte med vertsklubben FC Hulløy.


FC Hulløy – Vegakameratene 4-2

Vi var klare på at denne kampen ville bli langt tøffere enn gårsdagen. Dette fikk vi også raskt erfare, da et innøvd cornertrekk satte oss ut av spill. Volleyen kunne Flatabø lite gjøre med, og det stod 1-0 til hjemmelaget. Hulløy fortsatte å være det førende laget ut omgangen, og fikk også sin andre skåring etter nok en dødball. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 2-0.

I pausen ble vi enige om å gjøre noen små justeringer. Blant annet skulle vi i større grad forsøke å presse Hulløy høyt i banen. Dette lyktes vi også med da Sondre Voktor erobret ballen og avanserte, før han klinket ballen bak Hulløys keeper. Skåringen syntes å gi oss ekstra energi, samtidig som Hulløy ble mer nervøse. Dette ble også utnyttet til det fulle like etter. Etter en gjenvinning høyt i banen, satte Grande inn utligningen med sitt andre mål for helgen. Like etter får vi en gedigen mulighet til også å ta ledelsen, men skuddet/pasningen fra Voktor går mellom lengste stolpe og skotuppen til kaptein Klaussen.

Idet vi føler at vi har kampen i vårt spor, tar Hulløy time-out. Noe av aggressiviteten i spillet vårt forsvinner etter dette. Plutselig har vi noe å tape, og det kan virke som at denne følelsen sniker seg inn hos de fleste av spillerne. Noen få minutter før slutt tar Hulløy ledelsen igjen – nok en gang på dødball. Ballen går via to av våre spillere, og setter keeper Flatabø helt ut av spill. Derfra og ut ebber kampen ut i Hulløy sitt spor. I siste spilleminutt kommer også 4-2, etter at Hulløy tildeles 10-meter.

Til tross for at det ikke holdt helt inn i siste kamp, sitter vi igjen med en positiv opplevelse etter helgens runde. Vi viser moral ved å komme tilbake til 2-2 etter å ha ligget under med 2-0 til pause. Nå sikter vi oss oppover på tabellen, samtidig som vi er vel vitende om at to knalltøffe kamper gjenstår. Kampene spilles i Ellingsrudhallen i Oslo 25. og 26. februar, mot henholdsvis Vesterålen og Sjarmtrollan

 

Bildene er tatt av Robin Andersen i Avisa Nordland.

Posted in Nyheter.