Poengdeling mot Tiller

Prestisjeoppgjøret mot byrival Tiller endte med 1-1 og poengdeling.

En rekordjevn eliteserie, der vel kun to lag kan avskrives poengmessig i kampen om gullet, gjør at det blir toppoppgjør i så å si hver eneste kamp. Dagens oppgjør mot Tiller var naturligvis intet unntak, og Tiller hadde som mål å revansjere 1-5 fra Brønnøysund i november. Før kampen hadde vi notert oss for 17 poeng på våre 9 kamper, mens Tiller hadde 16 på sine 10 kamper.

Tiller – Vegakameratene 1-1 (0-0)

Lagene

Tiller: Johansen, Moen, Valla Dønnem, Aasarød, Eggen Rismark, Bjerke, Hugdal, Snekvik, Iversen, Wist, Ølstøren.

Vega: Rakvaag, Tangvik, JA Klaussen, Gerasimov, Wiseth, Nordby, Ravlo, Høvik, T Klaussen, LM Klaussen, Ovesen, Haugen, Fossli, Valøy.

Mål

0-1, Cato Valøy, 29.56
1-1, Selvmål, 30.26

Gule kort

Valøy, Haugen og Gerasimov.

Om kampen

Vi gikk ut i full fart mot Tiller, og de første minuttene ga oss en indikasjon på hva vi hadde i vente: En tøff og jevn kamp med mange dueller, få store sjanser og høy temperatur. Vår første mulighet kommer imidlertid før minuttet er spilt, når Thomas Klaussen får ballen inne foran mål. Keeper er derimot ute og blokkerer ballen med kroppen, den første av mange gode involveringer fra den kanten. Utover i omgangen kommer de fleste sjansene på skudd fra relativt langt hold, og både vår egen Ravlo og Tillers Aasarød har skudd i treverket i løpet av den første omgangen. Mot slutten av første omgang får Tiller sin største sjanse for omgangen på en fin enkeltmannsprestasjon av tidligere Vegakamerat Christopher Moen. Kenneth Rakvaag er heldigvis våken, og fanger både skuddet og sin egen retur. Alt i alt en relativt jevn omgang, men vi føler likevel at vi både har ballen mest og har de fleste skuddene på mål.

Andre omgang ligner på den første, men sjansene blir litt større, og temperaturen blir enda høyere. Tidlig i omgangen får Ståle Haugen stå alene på bakre stolpe, men pasningen fra Wiseth blir for tett i kroppen til at Haugen får styrt den mot mål. Det tøffe spillet og de tøffe duellene gir også en rekke gule kort, og for vår del må Valøy, Haugen og Gerasimov ta imot gule kort, mens Valla Dønnem og Moen får gule for Tiller. Halvveis i omgangen får vi endelig uttelling. Flott spill av Gerasimov ute på venstrekanten gir han mulighet til å legge på tvers til Valøy, som bredsider ballen via keeper og i mål til 0-1 og stor jubel for de fleste blåkledde på tribunen. Jubelen blir dessverre kortvarig. Like etter gir vi vekk ballen fra eget frispark, og i forsøket på å rydde opp i andres feil blir Cato Valøy tomålsscorer når han sklir inn 1-1. Resten av kampen blir sjansefattig, og til tross for at vi har laget fem frispark klarer ikke Tiller sette oss i situasjoner der vi er nødt til å gi det sjette. Kampen ebber til slutt ut med 1-1, og 1 poeng til hvert av lagene. Alt i alt helt greit, selv om begge lag nok føler at de hadde muligheter til å score mer enn ett mål i dagens kamp.

Det bringer oss opp på 19 poeng, og vi kan dermed ta over serieledelsen med seier over Nidaros i morgendagens kamp, riktig nok med en kamp mer spilt enn Oslolaget Grorud.

Posted in Kampreferat.

One Comment

Comments are closed.