Kampreferat: Nidaros – Vegakameratene

Vegakameratene var hakket bedre enn Nidaros, og klarte å sikre seg en viktig seier foran ca 60 tilskuere i Beistadhallen lørdag ettermiddag. 

Vi kom til Beistadhallen som bortelag. Nidaros hadde tidligere på dagen arrangert futsalskole, og det ble gjennomført en G16 kamp rett før vår kamp. Veldig bra jobb av Nidaros, selv om de nok kanskje må dele litt av æren med den fantastiske Torgeir Kråkenes, som er en kjemperesurs i slike sammenhenger. Også kjempejobb av Beistad idrettslag.

Laget:

Erland Tangvik, Lars Magnus Klaussen, Andreas Nordby, Jonas Wiseth og Georgi Gerasimov.

Kristian Flatabø, Jan Are Klaussen, Emil Nessjøen, Jonas Rønning, Gaute Gamnes, Alf Einar Grimsø og Tor Christian Klaussen.

 

Kampen startet med høy intensitet, men litt upresist. Vi kommer til en del sjanser de første minuttene, men vi klarer ikke å omforme disse til mål. Men plutselig bryter Georgi en pasning, og han kommer seg alene med Nidaroskeeperen. Der gjør han ingen feil og setter inn 0-1, til stor jubel og lettelse for Vegaspillerene og de fremmøtte Vegakamerat-supporterne. Kort tid etter kommer Nidaros på en fint gjennomløp. Nidarosspilleren kommer veldig skrått på, men klarer med en nydelig lobb å redusere til 1-1.

Det ble litt stillingskrig en periode, med en del sjanser begge veier. Vi har et stangskudd og Nidaros hadde et par pasninger som gikk igjennom feltet. Men så tar Tor Christian timeout. Rett etterpå setter Emil Nessjøen inn en corner, som er nydelig slått fra Georgi. Rett etterpå vil ikke Jonas Wiseth være noe dårligere. Han tar ballen selv på midtbanen, løper fra alt og alle, og setter ballen sikkert i mål alene med keeperen. Denne 1-3 ledelsen smakte veldig godt. Helt på slutten av omgangen blir Emil brutalt dratt ned uten og få frispark. Ingen forstår noen ting og Emil blir liggende. Han har tråkket over, og må kaste inn håndkleet. Vi går til pause med en fin 1-3 ledelse, men er ikke helt fornøyd med spillet.

Andre omgang starter med en kjempesjanse til oss, som stryker stanga. Kampen fortsetter med litt høyere Nidarospress og tempo, og Nidaros får etter hvert et frispark fra ca 8 meter. Frisparket blir triller fint til Leirvik, og alle i futsalnorge vet hva han gjør med ballen om han får skyte fritt fra 7-8 meter. Han banker inn reduseringen til 2-3. Etter dette blir det litt mer opphakket, med flere dueller på banen og en del sjanser begge veier. Etter ca 10 minutter kommer Georgi seg fri på kanten og banker ballen inn foran mål. Der dukker evigunge Alf Einar opp foran oppasseren sin, og header inn 2-4. Kampen bølger litt frem og tilbake etter dette uten de største sjansene.

Så tar Nidaros timeout, med ca 5 min igjen av kampen. Runar Skippervik kommer inn som flyvende keeper, for å skape overtall og prøve å skåre et par kjappe mål. Men det viser seg at Nidaros er litt rustne på dette, og en våken Andreas klarer å snappe en av pasningene deres. Den setter han presist i mål fra egen banehalvdel. Nå følte vi at vi skulle klare å dra i land denne seieren, men med ca to minutter igjen reduserer Nidaros nok en gang. En knallhard pasning går gjennom feltet til bakerste, der en Nidarosspiller enkelt kan sette 3-5. Vi kjenner frykten for at seieren kan glippe i sluttminuttene, men Nidaros kommer heldigvis ikke til så store sjanser etter denne 3-5 skåringen. Det er heller vi som er nærmere å øke til 3-6, når Andreas snapper enda en pasning, men dessverre for oss havner den i stolpen.

Kampen ebber ut og vi har igjen klart å slå Nidaros i et lokalderby. Vi takker Nidaros, dommere og supportere for kampen.

Nå gleder vi oss til neste helg. Da venter Grorud og Sandefjord i Heimdalshallen.

Posted in Kampreferat.