Kai Bardal 30 år!

Vegakameratenes suksesstrener Kai Bardal fyller 30 år mandag. Vi gratulerer!

Bardal er født 26. mars 1982 i Bangkok, og har vokst opp i Steinkjer.

Etter videregående flyttet han til Trondheim, hvor han etter hvert fikk sansen for futsal. Gjennom idrettsmiljøet på Dragvoll var han med på det som må regnes som oppstarten på futsalen i trønderhovedstaden.

Undertegnede hadde gleden av å spille med Kai på Hell Futsal, som spilte flere sesonger i den regionale eliteserien Futsal Elite – mot blant andre Vega og Nidaros. Da Vega skulle kvalifisere seg til eliteseriespill i NFF-regi ble Kai headhuntet av blant andre Tor Christian og Alf Einar.

Det ble også min vei inn i Vegafamilien.

 

Vega vant kvaliken i vest den vinteren, og sikret seg dermed eliteserieplass. Kai, til tross for god spilleforståelse og en hurtighet få forunt, gjorde seg mer gjeldende som taktiker og coach enn som spiller, og ble trener på heltid fra og med første eliteseriesesong.

Han har fått mye – og fortjent – ros for den store taktikkforandringen Vegakameratene foretok seg halvveis den første sesongen.

Siden da har han stadig funnet måter å forbedre og utvikle laget på.

 

Resultatet er glassklart: to seriemesterskap på rad, samt et svært respektabelt Europa-eventyr i fjor høst.

«Den taktiske ringreven fra nord» (sitat Erik Bergsland, TV 2 Sumo-kommentator) har utvilsomt vært en viktig del av suksessen, og Kai Bardal har høstet godord fra egne spillere, motstandere og andre trenere – i Norge og internasjonalt.

Varna, Bulgaria: Jan Are Klaussen og Kai Bardal.

Jan Are og Kai i Varna, Bulgaria

 

Og suksessen er overhodet ikke tilfeldig.

De siste årene har han sett flerfoldige timer med videoopptak av futsalkamper fra hele kloden, og ryktet sier at Kai har lært seg portugisisk ene og alene for å forstå innholdet i lærebøker i futsal. Jeg tviler ikke!

 

Men det er ikke bare i futsal Kai Bardal har gjort seg bemerket.

Etter spill for blant annet fotballklubbene Steinkjer og Kvik, tok han over som trener i sistnevnte klubb i forkant av 2008-sesongen.

Etter to nesten-sesonger i 4. divisjon ble det opprykk til 3. divisjon på tredje forsøk.

Beskjeden fra styret var: «Vi er veldig glad for det du har gjort, men vær så snill: ikke rykk opp igjen, det har vi ikke råd til!»

Kvik endte forrige sesong på en trygg og respektabel 9.-plass, og Kai Bardal mottok den høythengende prisen «Årets trener i Trøndelag» av nettstedet Trønderfotball.no – for sine prestasjoner med Vegakameratene og Kvik.

Nettstedet har også benyttet Kai i en fast futsalspalte det siste året.

Årets trener i Trøndelag 2011

 

Det taktiske grunnlaget ble imidlertid lagt mye tidligere enn som så.

Kai er fem år eldre enn meg, og vi kom i kontakt gjennom min bror (ja, han med fortid i Nidaros..) i vår pure og uskyldige barne- og ungdomstid i Steinkjer.

Fra svært ung alder har vi hatt utallige samtaler om fotball, taktikk og trening – i managerspill, FIFA og selvfølgelig the real deal.

Kai har alltid hatt inngående teorier om absolutt alt, og er en fornøyelse å prate med.

 

Best av alt: hans teorier om mye og mangt kommer alltid Vegakameratene til gode, og laget vil forhåpentlig nyte godt av Kai Bardal i mange år framover.

Nå skal han og laget få velfortjent futsalfri, før laget skal forberedes til nytt Europa-eventyr på sensommeren.

Nyt dagen, Kai – den taktiske ringreven fra nord!

 

LES OGSÅ: – Skal bruke helga som en vekker

Posted in Nyheter.

2 Comments

  1. Velfortjente ord. Gratulerer med dagen og alle prestasjonene så langt. 😀

Comments are closed.