Da skal det hele avgjøres

I helgen samles eliteserielagene for siste gang denne sesongen, i det som kommer til å bli den mest spennende serieavslutningen siden seriefinalen mellom KFUM og Vegakameratene våren 2010.

Fem lag i gullkampen

Ja, for hele fem lag har fortsatt mulighet til å stå øverst på tabellen etter at siste kamp har blitt spilt i helgen. Aldri før har det vært så tett helt i toppen av eliteserien, og vi skal ikke se bort fra at i hvert fall deler av medaljekampen fort kan bli avgjort på målforskjell. Lagene som fortsatt kjemper om medaljene er Sandefjord, Sjarmtrollan, Tiller, oss selv og Grorud.

Kan bli vanskelig for Sandefjord og Sjarmtrollan

Sandefjord har nok bare en teoretiske muligheter for å kunne sikre seg gull, da de ikke bare må vinne begge kampene sine for å komme A poeng med Grorud, men de må også ta igjen en målforskjell på 22 mål, samtidig som de resterende topplagene ikke må ta for mange poeng. Sjarmtrollan derimot har fortsatt mulighet til å gå forbi Grorud på poeng, og de har dermed en liten mulighet til å kunne stjele gullet helt på målstreken. Selv om gullet nok henger i en litt tynn tråd, så har de fortsatt en gyllen mulighet til å bli det første laget fra Troms til å ta medalje i eliteserien.

Avhengig av at Grorud avgir mange poeng

De to lagene som har størst mulighet til å kunne ta gullet ifra Grorud er nok allikevel Tiller og oss selv, men dersom Grorud vinner bare én av kampene sine, eller tar uavgjort i begge, så vil de bli det fjerde laget som tar gull i den norske eliteserien i futsal. Grorud møter som kjent oss på lørdagen, og dersom vi vinner denne kampen så vil det virkelig fyre opp under medaljekampen. I følge NFFs facebooksider vil de søndagskampene som kan være avgjørende for gullkampen bli spilt på samme tidspunkt. Reservehaller vil være KVT-hallen og Kotenghallen.

Allerede avgjort i bunn

Det er allerede avgjort hvem som blir å rykke ned fra Eliteserien etter årets sesong. Det blir Kongsvinger og nyopprykkede Flamuri som må ta den tunge veien ned i 1. divisjon neste år. Kongsvinger debuterte i eliteserien i 2010/2011-sesongen, og hadde som beste plassering en 4. plass i 2013/2014-sesongen.

Foto: Hildegunn Nielsen Tjøsvoll

Foto: Hildegunn Nielsen Tjøsvoll

Kampunderholdning av Black Eagles fra Vega

Etter mye god jobbing av Vegakameratene supporterklubb så kan vi med glede meddele at dansegruppen Black Eagles kommer for å underholde publikum, både før og under lørdagens kamp mot Grorud. Black Eagles er en cheerdance-klubb fra Vega Barne- og ungdomskole, som består av 18 jenter mellom 12 og 17 år, og ledes av Synne Rakvaag og Emilie Wika. Dette er et utrolig godt initiativ, og vi gleder oss veldig mye til å se jentene i aksjon. (Les nyhetssak i Helgelendingen)

Blåskjortene kommer også

Vegakameratene supporterklubb har i tillegg satt opp en egen buss fra Vega til Trondheim for å gjøre det lettere for våre trofaste supportere å kunne komme seg til helgas runde. Ryktene sier at bussen kommer til å være fullpakket av blåskjorter, og vi er sikre på at man vil kunne høre syngingen fra bussen allerede før den har passert grensa til Trøndelag. Vi gleder oss til å høre blåskjortan løfte taket på Heimdalshallen.

FØRR VI HAR BLÅSKJORTÅ PÅ!

Posted in Nyheter.