6 poeng i Oslo!

Flamuri holdt 1-1 til pause, men vi vant til slutt hele 8-2.

Morten Ravlo og Cato Valøy måtte stå over dagens kamp mot Flamuri med karantene, mens Jonas Wiseth var tilbake etter å ha stått over gårsdagens kamp. Med 2-2 mot Flamuri i siste runde før jul friskt i minnet var det nok ingen som tok lett på kampen mot bunnlaget. Flamuri stilte uten to av sine kanskje beste spillere, blant annet tomålsscoreren fra forrige oppgjør, Shipshani.

Flamuri – Vegakameratene 2-8 (1-1)

Laget

Kenneth Rakvaag, Petter Høvik, Georgi Gerasimov, Jonas Wiseth, Andreas Nordby, Thomas Klaussen, Andreas Fossli, Ståle Haugen, Kim Rune Ovesen, Martin Kristoffersen, Erland Tangvik, Martin Fløystad.

Mål

0-1, Jonas Wiseth, 16′
1-1, Flamuri, 20′
1-2, Ståle Haugen, 22′
1-3, Andreas Nordby 24′
1-4, Kim Rune Ovesen 25′
1-5, Petter Høvik, 30′
1-6, Georgi Gerasimov, 35′
1-7, Andreas Nordby, 38′
2-7, Flamuri, 39′
2-8, Thomas Klaussen 39′

Om kampen

Vegakameratene gikk friskt ut fra start, og allerede etter 20 sekunder noterer vi første sjanse. Høvik skyter fra langt hold, og Nordby er nære ved å styre inn en tidlig ledelse. Utover i omgangen har vi god kontroll på kampen, og både Fossli og Gerasimov er nære å sende oss i ledelsen i løpet av de første minuttene. Litt senere får Kim Rune Ovesen alle sjansers mor, men på blankt mål fra én meters hold sender han dessverre ballen himmelhøyt over. Deretter ventet stangskudd fra Nordby, før Wiseth omsider ga oss uttelling i det 16. minutt. En dødball fra Høvik blir slått inn i midten, og der bruker Jonas to touch på å sende ballen mellom bena på Flamuris keeper. Begge lagene hadde på dette tidspunktet laget 5 frispark, men til tross for dette blir det ingen 10-metere i dagens kamp. På slutten av omgangen er Flamuri på en sjelden visitt på vår banehalvdel, og fint spill sørger for at de reduserer til 1-1 sekunder før pause. En skikkelig kalddusj, og noe vi absolutt føler vi har sett før i år.

I andre omgang fortsetter vi det spillemessige overtaket, men nå setter vi sjansene våre i tillegg. Først sender Ståle Haugen oss opp i 1-2 med et skudd i krysset på pasning fra Thomas Klaussen, før Andreas Nordby styrer inn 1-3 etter hjørnespark fra Wiseth. Like etter kommer Andreas Fossli seg ned til dødlinja og slår inn til Ovesen, som enkelt setter inn 1-4. Petter Høvik vil også være med, og etter et frisparktrekk sender han 1-5 mellom bena på keeper. På dette tidspunktet viker Kenneth Rakvaag plassen for at Erland Tangvik skal få sin debut i målet. Så er det tid for Georgi Gerasimov igjen, som med venstrefoten sender oss opp i 1-6 med 35 spilte minutter. 1-7 kommer i det 38. minutt, og denne gangen er det Andreas Nordby som virkelig gjør alt selv, før han plasserer ballen utagbart forbi keeper. Flamuri reduserer til 2-7 i kampens nest siste minutt etter et flott skudd, før Thomas Klaussen setter en strålende pasning fra Martin Kristoffersen i mål til 2-8 og punktum.

Vår første 6-poengshelg for sesongen er et faktum, noe som betyr at vi er to poeng bak Grorud med en kamp mindre spilt. Nå venter kamper mot Tiller og Nidaros i Trondheim neste helg, som kan sende oss opp i serieledelsen for første gang siden 1. serierunde denne sesongen.

Posted in Kampreferat.