6 poeng av 9 mulige

Det var knyttet stor spenning til den tredje siste eliteserierunden i futsal. På topp tronet Sjarmtrollan fra Tromsø, som styrer mot klubbens første eliteseriegull. Bak var det mer spennende, og da særlig kampen om å unngå de to nedrykksplassene.

Med dårlige resultater i helgens kamper, kunne Vegakameratene for alvor blandet seg inn i nedrykksstriden, men det kunne virke som at de blåkledde forstod alvoret. Fasiten etter helgens tre kamper ble nemlig seks av ni mulige poeng, etter seier mot Grorud (5-2) på fredag, tap mot nevnte Sjarmtrollan (2-1) på lørdag, før tabelljumbo Krohnsminde ble nedsablet med 4-0 på søndag. Med fire gjenstående kamper ligger Vegakameratene dermed på en foreløpig sjetteplass på tabellen.
Grorud – Vegakameratene 2-5

Første omgang var preget av høy intensitet, hvilket resulterte i mange frispark – uheldigvis i vår disfavør. Dette resulterte også i et 10-meters frispark, som Kristian Flatabø mesterlig reddet. Returen kunne han imidlertid lite gjøre med. Lagene gikk til pause på stillingen 2-3 til Vegakameratene.

I pausen fikk trener Klaussen nedjustert tenningsnivået til spillerne. Noen øvrige, taktisk velvalgte ord, må også ha blitt formidlet. Andre omgang ble nemlig gjennomført uten baklengs, og med ytterligere to mål bak Groruds burvokter.

Kampfakta:
Mål: Thomas Klaussen (3), Sondre Voktor (1) og Marius Sandvik (1)

Vegakameratene – Sjarmtrollan 1 – 2

Serielederen tok ledelsen før kampuret bikket 20 sekunder. En fryktelig tung start for et ungt mannskap. Men guttene tok seg til hektene igjen og kjempet seg inn i kampen. Stillingen holdt seg helt til pause.

Midtveis i andre omgang økte Sjarmtrollan ledelsen til 2-0, og poengfangst kunne se fjernt ut. Men med noen få minutter igjen å spille, fikk imidlertid Vegakameratene en av flere kontringsmuligheter. Denne gangen ble den utnyttet til det fulle, da Sondre Voktor plasserte ballen i nota. Skåringen syntes å gi blåtrøyene ekstra energi og førte til noen kaotiske sluttsekunder. I et desperat forsøk på skåring, ble overtallsspill forsøkt. Til tross for en del småfarligheter, red Sjarmtrollan av sluttspurten og trygget serieledelsen ytterligere.

Et lyspunkt var at Sander Forfod og Vegard Flatabø fikk sine ilddåper i eliteserien, og utførte sine oppgaver fra bakspillerposisjon med bravur.

Kampfakta:
Mål: Sondre Voktor

Krohnsminde – Vegakameratene 0 – 4

I helgas siste kamp gikk Vegakameratene aggressivt til verks mot bergenslaget Krohnsminde. Det spillemessige overtaket ble omsider omsatt i skåringer, og de få farlighetene som kom imot, tok keeper Flatabø seg av. Dermed gikk Vegakameratene til pause med stillingen 2-0.

Da Asgeir Salamonsen økte ledelsen til 3-0 i andre omgang, var seieren i realiteten aldri truet. Bergenserne tok da time-out, og gamblet for reduseringer ved å spille de siste sju minuttene med «flyvende keeper» og overtall. I stedet for reduseringer, satte nevnte Salamonsen spikeren i kista med sin tredje skåring for dagen, og 4-0 til Vegakameratene.

En fornøyd gjeng, med tunge bein, kunne dermed reise nordover igjen, vel vitende om god poengfangst.
Neste helg reiser Vegakameratene til Bodø, hvor vertsklubben Hulløy FC og Vesterålen IL, står på motsatt banehalvdel.

Kampfakta:
Mål: Asgeir Salamonsen (3), Erik Eggen Hov (1)

Benyttede spillere i helgen:
Kristian Flatabø
Vegard Flatabø
Lars Magnus Klaussen
Tor Christian Klaussen
Anthony Pham
Asgeir Salamonsen
Erik Eggen Hov
Sondre Voktor
Thomas Klaussen
Sander Forfod
Marius Sandvik
Gaute Grande
Inge Ellefsen
Emil Nessjøen

Posted in Nyheter.